سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
شنبه 87 مرداد 5 , ساعت 2:52 عصر
سعد ا...پور طهماسب در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری فارس، اظهار داشت: امروز نشستی با مدیر برنامه های یک هافبک برزیلی خواهیم داشت و در صورتی که با او به توافق برسیم، این بازیکن را جذب می‌کنیم.
مازیار زارع هافبک اصلی تیم ملوان در فصل نقل و انتقالات به پرسپولیس منتقل شد و مسئولان باشگاه ملوان به دنبال جایگزین یک بازیکن برای او هستند.

شنبه 87 مرداد 5 , ساعت 8:18 صبح

تمام شخصیت‌های این داستان واقعی‌اند، اما خود داستان کاملا خیالی است. گرچه ممکن است محتوای داستان اتفاق افتاده باشد یا اتفاق بیفتد!

مکان: فدراسیون فوتبال، جلسه اضطراری و محرمانه به‌خاطر لغو بازی‌های تیم ملی

زمان: یکی از روزهای هفته، ترجیحا آخر هفته!

سخنگوی جلسه: نبی (با حفظ سمت)

تاج: آقایون! چی کار کنیم؟ اوضاع خرابس! (با لهجه اصفهانی)

کفاشیان: (می‌خندد) هیچی، جوک تعریف کنیم یه کم بخندیم. (باز هم می‌خندد)

شفق: به‌نظر من باید دلال‌هایی که سر ما کلاه گذاشتند را دار بزنیم ون خیلی خوب اونهارو می شناسم!

فتح‌الله‌زاده:مهمترین مساله در این مورد حفظ مجتبی جباری در استقلال است، چون اگر مجتبی در استقلال نماند، تیم ملی ضربه می‌خورد و الان سازمان باید به ما کمک کند تا بتوانیم 500میلیون پول رو جور کنیم تا جباری از استقلال نره!

عزیزمحمدی: به‌نظر من سوپرجام را برگزار کنیم، چون منجر به تقویت تیم ملی می‌شود.موافقید؟

نبی: من که سخنگو هستم از من ایده نخواهید که خوابم می آد!

خانم شجاعی: به‌نظر من تیم ملی بانوان را به‌جای تیم ملی به بازی‌های مقدماتی جام جهانی بفرستید به خدا حفظ آبرو می کنن!

بهروان: راه‌آهن را به ساری بفرستید تا مازندران کلی بازیکن به فوتبال ایران معرفی کند.

کفاشیان: (در این لحظه کفاشیان فکری به ذهنش می‌رسد) درآمدزایی کنیم آقا، از تیم‌هایی که با ما بازی نکرده‌اند شکایت کنیم و غرامت بگیریم! مگر فیفا این را نمی گوید؟

آیت اللهی: می گوید، ولی کی هست که به حرف ما گوش کند؟ الان داخل مملکت حق پخش تلویزیونی به ما نمی دهند، شما می خواهید در خارج از کشور طرف ما را بگیرند؟

کفاشیان: (می خندد) آره، اینا که هیچ کدوم قرارداد درست و حسابی ندارن!ولی خب ،‌باید درآمدزایی کنیم دیگه(می خندد) راستی اون جوکه رو شنیدید؟

همه: نه،‌کدوم جوک؟

کفاشیان: همون قضیه خرگوشه که هزار بار می رفت داروخانه می گفت هویج دارید؟

همه: نه!

کفاشیان:بابا همون خرگوشه دیگه...اونقدر رفت داروخانه گفت هویج دارید که صاحاب داروخانه عصبانی و شاکی شد ،گرفت دندونای همه خرگوشه رو کشید!

همه: خب؟

کفاشیان: هیچی دیگه، خرگوشه روز بعد دوباره رفت همون داروخانه و پرسید:آقا؟ببخشید، آب هویج دارید؟

همه(در حالی که از خنده روده بر شده اند):حالا چه ربطی داشت؟

کفاشیان: می خواستم یه جوری ماجرای سیاست چماق و هویج رو واستون جا بندازم!ما خرگوشه هستیم، فیفا هم داروخانه چی!

در این لحظه اعضای هیئت رییسه فدراسیون فوتبال از فرط خنده کارشان به بیمارستان می کشد.....

نتیجه اخلاقی: رییس فدراسیون فوتبال رویش نمی شود اعلام کند که هیچ کشوری نمی خواهد با ما بازی کند و البته به هیچ دلیلی هم نیست (نه سیاسی نه هیچ دلیل دیگر)بلکه با توجه به اینکه در همین روزهای اخیر شاهدیم تیم ملی بسکتبال در قبل خود امریکا بازی می کند دلیل عدم برگزاری بازیهای تدارکاتی تیم ملی به  این دلیل است که ما در فدراسیون برنامه نداریم!



شنبه 87 مرداد 5 , ساعت 8:16 صبح

ولفگانگ سانگ یک مربی آلمانی است که برای هدایت سایپا به ایران آمد تا باب مذاکره با مدیران این تیم را باز کند.گویا علی دایی به دلیل حضور چندین ساله در فوتبال آلمان و فراگیری زبان این کشور آریایی تنها حاضر است مردان آلمانی را اطراف خود جمع کند. فیرات ترکیه یی که در آلمان رشد کرد، سیدکا که به زودی سرمربی سایپایی ها خواهد شد یا اریش روته مولر که به عنوان دستیار جدید سرمربی تیم ملی معرفی می شود دارای یک خصوصیت مشترک هستند. به هر حال سانگ یکی از بهترین مربیان آلمان است، شعور بالایی دارد، در فوتبال آلمان صاحب فلسفه مربیگری است و جزء پرچمداران تغییر فوتبال سنتی به مدرن در کشورش محسوب می شود اما به دلیل مسائل پشت پرده و اینکه نمی توانست با برخی از خواسته ها کنار بیاید، کنار گذاشته شد و برای همیشه از ایران رفت. اینجا فوتبال ایران است و هیچ چیز در جهت منافع باشگاهی قرار ندارد، در این فوتبال که دلال زده است و از هر زاویه اش بوی ناخوشایندی به مشام می رسد این گونه سرمایه ها را از دست می دهیم و راه را برای سوءاستفاده باز می گذاریم. دلالان در ایام حرفه یی فوتبال ارزش ها را واژگون و امیدهای بزرگ را پوچ کرده اند و به فوتبال و هرچه از فوتبال تولید می شد درس «نفرین» آموخته اند تا از آن «ناقص الخلقه یی متعالی» بسازند و تحویل علاقه مندان بیشمار دهند.

نقش مدیران در بازار نقل و انتقال

در پشت پرده مدیریت باشگاه ها وضع پیچیده خاصی وجود دارد. مدیران باشگاه تنها نکته امیدوارکننده عملکردشان این است که فلان روزنامه از آنها بنویسد و به خاطر رفاقت با بهمان سردبیر جو به سمتی هدایت می شود که جایگاهشان تثبیت خواهد شد، برای مثال مربی وجود دارد که در پنج باشگاه و در فصول مختلف از کار برکنار می شود اما در فصل بعد باز هم کار برایش مهیا می شود. نقش واسطه ها و دلال ها در این میان چگونه است و چنین فضایی به چه علت مهیا می شود؟

هیچ گاه این پرسش در میان اهالی فن پرسیده نشد به چه علتی یک مجموعه در دو فصل پیاپی موفق نمی شوند؟ مشخص است که قهرمانی ها و موفقیت ها به مدد ترفندهای پشت پرده است. مدیران در فصل نقل و انتقالات چندان نقش پررنگ و مهمی ندارند. آنها به دلیل عدم ساختار مناسب باشگاهی، ماندگاری شان ارتباط مستقیمی به نتیجه ها دارد و برای همین سعی می کنند که حمایت ها را پشت خود احساس کنند. مدیران امروز می دانند که تغییر، بها دارد و متفاوت بودن، خطر دارد و برای همین در همان روزمرگی به عادت افتاده اند و دستاویزی جز شبکه دلالی ندارند. سرمربی خوش پوش بدون درنظر گرفتن جایگاه مدیر، تیمی را می بندد، رضایتنامه بازیکنان را در دست دارد و مدیرعامل را مجبور به موافقت می کند و پس از چند ماه سرمربی همه کاره حتی قدرت اخراج مدیرعامل را می یابد. این کدام قدرت پشت پرده در نقل و انتقالات است که می تواند چنین مربی را در پنج باشگاه متمول جابه جا کند و هیچ مسوولیتی هم در قبال شکست ها نداشته باشد؟

نقل و انتقال در باشگاه ها

تیم های دولتی در فوتبال ایران کم نیستند، آنها قدرت مالی فراوانی دارند اما تماشاچی ندارند پس چه بهتر مطبوعات ورزشی هم حامی شان باشند و به آنها مشاوره بدهند. پول های میلیاردی این اجازه را به مشاوران امین می دهد که پشتوانه مالی خوبی برای خود داشته و نقشی تاثیرگذار در بازار نقل و انتقالات داشته باشند. حضور دلالان در جمع تیم ها و باشگاه های متمول بی تجربه خواندنی و جالب است. برای مثال می توان به شهید قندی اشاره کرد که مسوولان در باب این تیم و فصل نقل و انتقالات گفتند؛ «برای دلالان شرایط باشگاه قندی دقیقاً شبیه یک سفره پر از غذا برای یک انسان گرسنه بود که در حال بلعیدن پول های هنگفت بودند و با چاپلوسی همه را اغفال کردند و کیسه های از پیش دوخته خود را پر کردند.» حتی شیرین فراز هم نمونه جالبی است که فرمان کریمی مدیرعامل این تیم در جمعی گفته بود به خاطر عدم آشنایی اش با فضای فوتبال، اختیار را به یکی از دست اندرکاران سپرد و در یک فصل فقط بیش از پانصد میلیون تومان پول اضافه برای بازیکنان متقبل شد. آنچه در این بین اتفاق می افتد بالا رفتن بی رویه بازیکنان درجه 2 و 3 است که موجب اعتراض بسیاری از تیم ها شده بود. دلالان و واسطه ها برای اینکه بتوانند سود بیشتری به جیب بزنند قیمت های گزاف را به تیم های مختلف پیشنهاد می کنند و به خاطر روابطشان با مدیران موفق به عقد قرارداد می شوند. حتی نقل و انتقالات مهم و حساسی در این فصل اتفاق افتاده است که در تاریخ فوتبال ایران بی نظیر بوده. ستاره های فراوانی تیم هایشان را ترک کردند و راهی تیم های دیگر شدند و پول خوبی به جیب زدند که اینها نقش واسطه ها و دلالان را پررنگ تر از هر زمانی می کند.

نقل و انتقالات در جیب مربیان

اینکه مربی با بازیکنی قرارداد 70 میلیونی می بندد و 30 میلیون را خودش برمی دارد یا مربی دیگری بازیکنی را به تیمی زردپوش می برد و از 25 میلیون فقط 5 میلیون به او می دهد، بازیکن دیگری با تیمی لیگ برتری قرارداد می بندد و مربی همان تیم به او می گوید که از 70 میلیون فقط 40 میلیون نصیبت می شود را فقط در فوتبال ایران و بازار نقل و انتقالات لیگ این دیار می توانید ببینید. برای همین بود که احمد علی آبادی فراهانی مدیر گروه بازرسی تربیت بدنی در جلسه این هفته هیات رئیسه فدراسیون فوتبال و مدیران باشگاه ها درباره این روند گفت؛ «بعضی بازیکنان مراجعه می کنند و می گویند فلان مربی اعلام کرده برای پیوستن به یک باشگاه باید مبلغی به من بدهی، این خلاف قانون است و سرمربی وظیفه یی برای جذب بازیکن ندارد و ما برای مبارزه با این پدیده آماده ایم. این روند در فوتبال ایران باعث شده که فلان مربی در کار بساز و بفروشی باشد و آن دیگری در لس آنجلس ویلایی برای خودش بسازد. یکی از همین مربیان به بازیکنش می گوید؛ «خوب گوش کن، فوتبال در دنیا یک صنعت پیشرفته است و شما از 35 میلیون فقط می توانی 15 میلیون را برداری وگرنه در تیم می مانی و بازی هم نمی کنی تا بسوزی.» یا مربی دیگری در فصل نقل و انتقالات به بازیکنش زنگ می زند و می گوید؛ «بعضی از مربیان کاسبند و برخی عاشقند... اما من کاسب عاشقم» و این است تراژدی هوادارانی که تنها و تنها تماشاچی تئاتری هستند که بازیگرانش به خوبی از عهده نقششان برای پاک جلوه دادن آن بر می آیند.

دلالان در فصل نقل و انتقالات

دلالان با یک باند قوی و شبکه یی فعالیت هایشان را پیش می برند البته بدون پلاکارد و تابلو ولی زیرکانه و با استفاده از مسوولانی که در فوتبال حضور دارند و اسکناس های رنگارنگ و کلام دلنشین شان هر مدیر و بازیکنی را در اختیار آنها قرار می دهد. مردان خوش پوش و «متمدن نمایی» که در فوتبال ایران همه زیبا سخن می گویند و به زیبایی هرچه تمام تر در نقل و انتقالات نقش دارند اما اندیشه پلید و روش نادرست شان فوتبال ایران را به تباهی کشانده است. مدیر روابط عمومی یکی از تیم هایی که دوست ندارد نامی از او برده شود، می گوید؛ «تنها دو،سه نفر هستند که بازار را در دست خود گرفته اند. آنها مانند اختاپوس بازار را در اختیار دارند و بدون مدرک بین المللی مشغول جابه جایی بازیکن هستند. آنها به ازای هر انتقال از 30 تا 80 درصد مبلغ قرارداد را از بازیکن مورد نظر دریافت می کنند و در کنار این وجه، مبلغی به عنوان شیرینی هم از باشگاه می گیرند.» آنها حتی نقش تازه تری در فوتبال ایران یافته اند؛ اعمال نفوذ در انتخاب بازیکن برای افزایش قیمت و به جیب زدن پول بیشتر. دخالت در ارنج تیم و تاثیر روی بازیکنان و مربیان در طول فصل از فعالیت های مسلم این افراد است. رویه دلالان در مقابل جریان نیز جالب است؛بیکار شدن مربیانی که تفکری مستقل دارند، بی تیم ماندن بازیکنانی که زیر قراردادهای غیرعادلانه و تحمیلی آنها را امضا نکرده اند، تهدید و تطمیع بعضی از بازیکنان، مربیان و حتی داوران برای تعیین نتیجه، ارتباطات غیرقانونی بین المللی، تشکیل پرونده برای مدیران، مربیان، سرپرستان، بازیکنان، داوران و بعضی از مسوولان و بسیاری از مسائل دیگر که فقط بخش کوچکی از فعالیت های گسترده شان است. در همین رابطه سرمربی سابق تیم ملی در گفت وگو با یکی از رسانه ها گفت؛ «حضور دلالان در فوتبال ایران برای انتقال بازیکنان و حتی مربیان چشمگیر است و برای داشتن تیمی در لیگ برتر حتماً باید با آنها ارتباط داشت، این مشکل فوتبال ایران است.»

سردار ملاحی مدیرعامل صباباتری قم در رابطه با نقش این گروه در فوتبال ایران ابعاد تازه یی را مشخص می سازد؛ «بحث تبانی در فوتبال ایرانی بسیار جدی است. در فوتبال ایرانی تبانی بیداد می کند و ریشه اصلی آنها دلالان هستند. آنها چهار، پنج بازیکن را در فصل نقل و انتقالات به باشگاه می دهند و مثل یک گماشته در زمان لازم به آن باشگاه ضربه وارد می کنند. تقاضایمان این است که با این معضل برخورد شود تا ریشه اصلی آن خشک شود.»

 حتی بحث قراردادهای داخلی و نقش دلالان در فصل نقل و انتقالات هم جالب است که سعید آذری مدیرعامل باشگاه ذوب آهن هم به آن اشاره می کند؛ «ما این قضیه را به سازمان لیگ منعکس کرده ایم ولی متاسفانه هیچ تصمیمی در این باره گرفته نشده است. بازیکنان در فوتبال ایران هم به کسانی تبدیل شده اند که همه را دور می زنند، این در حالی است که فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا قراردادهای داخلی را قبول دارد و امیدوارم برای این مشکل راه حلی پیدا شود.»

روزنامه ها بهترین مهاجمان نقل و انتقالات

فصل نقل و انتقالات برای خود شور و حال خاصی دارد و نوسان قیمت ها و مسابقه تیم ها برای به خدمت گرفتن بازیکنان موجب جذابیت آن شده است. البته این موضوع در حد عرف و روال قابل پذیرش است که در فوتبال ایران چندان رعایت نمی شود. پرسش مهم و اساسی این است که آیا قیمت های موجود برای بازیکنان و تیم ها قیمت واقعی است یا با روابط و مسائل پشت پرده این رقم به حدی می رسد که در حالت عادی غیرقابل پذیرش است؟ اینکه دلالان، بازیکنان و باشگاه در این سیکل چه نقشی دارند و چگونه از عهده نقششان برمی آیند پرسش مهم و اساسی در فوتبال ایران است که البته چندان تعریف شده نیست اما در این میان باید به میزان تاثیرگذاری و نقش «روزنامه ها» اشاره کرد که تبدیل به «بلندگو» برای چرخه نقل و انتقال شده اند. روزنامه ها نقش بالا بردن قیمت ها و افزایش بی رویه آن را بر عهده دارند و با طرح اخبار کذب و غیرواقع در خصوص قیمت بازیکنان، سهم خود را از قراردادها می برند و حتی این قیمت ها به گوش دولت و مدیران باشگاه های دولتی می رسد و آنان نیز به راحتی پذیرا می شوند. اینکه رئیس سازمان تربیت بدنی از گم شدن 70 میلیارد تومان از پول فوتبال در چرخه نقل و انتقال و برگزاری یک فصل سخن به میان می آورد را باید در همین «بلندگوها» و «جیب ها» یافت که در شلوغی و بی برنامگی فوتبال ایران گم می شود و کسی هم تا به امروز برای پیدا کردنش آستین بالا نزده است. دولت می تواند با ابزارهای کنترلی و نظارتی درصدد محدودسازی این جریان برآید اما تا به امروز چنین عزمی را در نهادهای بازرسی آن ندیده ایم.

 یکی از مدیران در این باره نظر جالبی دارد؛ «باید زمینه اخلاق ورزشی مهیا شود، چرا که بیشتر حاشیه ها و به ویژه در فوتبال ناشی از حضور دلالان و مافیای رسانه یی است که نقل و انتقال بازیکنان و مربیان را بدون تابلو و بی نام و نشان انجام می دهند.» او با اشاره به بحث های حاشیه یی در فوتبال ایران ادامه داد؛ «در 15 سال گذشته فوتبال با جذابیت های بسیاری در میان مردم روبه رو شده و به مرور زمان با تبلیغات رسانه یی گرایش مردم به فوتبال بیشتر شده است اما متاسفانه در مجموعه ورزشی کشور حاشیه های بسیاری به واسطه دلالان و رسانه ها به وجود آمده است تا جایی که با تاسف، فوتبالیست هایی که باید در یک فصل برتری خود را نشان دهند قبل از ورود به سیستم فوتبال باید دستمزد دلالان و افراد مرتبط در روزنامه ها را پرداخت کنند که امید است فدراسیون به نحوی با این مساله برخورد کند.»

 حتی برخی روزنامه ها که مثلا از اولین روزنامه های ورزشی این کشور هستند نقش جالب تری برای حضور در این بحث یافته اند، آنها که تیراژ چندان بالایی ندارند و به تبع آن از خوانندگان زیادی برخوردار نیستند تمام حواسشان را بر لیگ های دسته های پایین تر و فوتبال پایه معطوف کرده اند و با طرح گزارش های خلاف واقع و اعطای لقب بهترین بازیکن یا مربی یا حتی داور به تلکه آنها پرداخته و نامشان را صرف نظر از هرگونه نمایشی، تحسین کرده و با فونت درشت چاپ می کنند و البته حق الزحمه خود را به جیب می زنند.

حضور سازمان بازرسی در فوتبال

این خبر خوبی است که بالاخره دولت و در راس آن سازمان بازرسی می خواهد در این فوتبال دلال زده دخالت کند و بررسی مبسوطی نسبت به اتفاقات مختلف داشته باشد. نماینده سازمان بازرسی کل کشور در نشستی که با مدیران باشگاه ها داشت برای اولین بار از عزم جدی سازمان برای مبارزه با این پدیده سخن گفت؛ «تلاشمان این است که نظارت بیشتری بر این موضوع داشته باشیم. فوتبال تنها یک مسابقه نیست بلکه افکار عمومی به زوایای مختلف این رشته ورزشی توجه ویژه یی دارد. این مساله مهم می طلبد که به ورزش فوتبال توجه بیشتری شود.»

 کوهستانی نژاد معتقد است؛ «مسائل مالی، گردش مالی و مواردی از این دست خیلی مهم است. مردم به این گونه مسائل توجه بسیاری دارند و به همین خاطر سازمان بازرسی کل کشور در خصوص مسائل مالی نسبت به فعالیت باشگاه ها توجه بیشتری خواهد داشت.» او ادامه می دهد؛ «قرارداد بازیکنان و آنچه در فدراسیون فوتبال به ثبت می رسد باید شفاف باشد. باشگاه ها باید رقمی را که به بازیکن و مربیان می پردازند به صورت دقیق و شفاف در قرارداد آنان ذکر کنند.»

 کوهستانی نژاد حتی مثالی را در این باره می زند که می توان به عمق ماجراهای نقل و انتقالات پی برد؛ «متاسفانه طی بررسی هایی که از فعالیت باشگاه ها در لیگ ششم داشتیم یکی از باشگاه ها قرارداد 450 میلیونی یک بازیکن را در دو قرارداد 22 میلیون تومانی ثبت کرده بود. واقعاً جای تعجب دارد که چنین قراردادی به ثبت رسیده است.»

اما در لیگ هفتم هنوز اتفاقی نیفتاده است؛ «در لیگ هفتم مواردی از این دست مشاهده نشده است. ما گردش جریان مالی باشگاه ها و نحوه هزینه های آنها را مد نظر قرار می دهیم و بر شفافیت آن تاکید داریم.» به نظر می رسد رویکرد جدیدی در فوتبال ایران به وجود آمده که می تواند به شفاف شدن فضای فوتبال و کوتاه شدن دست واسطه ها در بازار نقل و انتقالات کمک کند، اما باید دید ضمانت اجرایی برای توصیه های مدیران دولت نهم هم وجود دارد یا خیر.


شنبه 87 مرداد 5 , ساعت 8:15 صبح
 چگونه به فوتبال وارد شدی؟

من خودم سیزده سال فوتبالیست بودم و حتی در برق شیراز بازی کردم که رباطم پاره شد و در تیم ملی جوانان هم بودم که در سوریه ساق پایم شکست. این استعداد از بچگی در من وجود داشت و دوستانم را به تیم های مختلف معرفی می کردم اما نمی دانستم که می توانم کسب درآمد کنم. من دلال نیستم چون دلالان معامله را جوش می دهند و ارتباط شان قطع می شود اما من از آنها حمایت می کنم و ارتباطم حفظ شده است.

- چطور از بازیکنانت حمایت می کنی؟

بازیکنان صادقانه مسائل ریز و درشت زندگی شان و حتی خصوصی ترین مسائل را با من در میان می گذارند و خصوصیاتم به گونه یی است که آنها به من علاقه مند می شوند. خودم مهدی سیدصالحی را از امیدهای راه آهن به سپاهان با 10 میلیون بردم و پارسال 400 میلیون از آنها گرفت و امسال هم به پیکان می آید. من علی علیزاده را از مس کرمان به پرسپولیس بردم و این به خاطر نزدیکی من با بازیکنان است.

- چطور با بازیکنان رفیق می شوی؟

الان دیگر به جایی رسیده ام که اسم و رسم دارم و بازیکنان خودشان می آیند.حتی یکسری بازیکنان گمنام به دوستان من پول می دهند تا با من ارتباط برقرار کنند. خوشحالم که این گونه مصطفی اکرامی، باقر احمدی، منصور جمالیان، مصطفی مهدوی کیا، امین محتشمی و مرتضی کاشی را به فوتبال ایران معرفی کردم.

- انتقال های بزرگی که در فوتبال ایران انجام دادید، چیست؟

حسین بادامکی، مهرزاد معدنچی و ابوالفضل حاجی زاده را به پرسپولیس آوردم، علیزاده و طالب نسب را به استقلال بردم، سیدصالحی را به سپاهان و فضلی را به استقلال اهواز رساندم.

- در این فصل چه بازیکنانی را منتقل کردید؟

ول کن، شر می شود. فقط تیم هایش را می گویم. به راه آهن، سپاهان، پیکان، پرسپولیس، استقلال و همین چند روز پیش به پگاه بازیکن دادم.

- معلوم بود در دوران پروین پرسپولیس خیلی رابطه ات نزدیک بود؟

آره، آن سال با یکی از دوستانم پرسپولیس را بستیم، علی آقا رفیقم بود و برای کمک به او همه کار کردم.

- شایعه است که شما 60 درصد از بازیکنان می گیرید؟

نه، اما دلال ها این کار را می کنند. من از بازیکنان درصد نمی گیرم، می توانید بروید بپرسید.

- پس چطور با آنها حساب می کنید؟

ما با هم کار می کنیم و طبق کار جلو می رویم. آنها می گویند فلان قدر بگیر.من با هیچ کس طی نمی کنم. چند روز پیش دلالی را دیدم که فلان بازیکنی که فصل قبل 5 میلیون گرفته بود را با روابط، هشتاد، نود میلیون به تیمی فروخت.مطمئناً بازیکن اگر چهل میلیون بگیرد کلاهش را هوا می اندازد.

- ارتباطت با مدیران باشگاه ها چطور است؟

اگر مدیران باشگاه ها اخلاق و کردارمان را بدانند کار می کنند اما اگر نشناسند از ما می ترسند. من تنها کسی هستم که سالم کار کردم و از خیلی از بازیکنان در جمکران قول می گیرم.

- در طول یک فصل چقدر درآمد دارید؟

نمی توانم بگویم اما خوب است، بد نیست. اگر کارمند ماهیانه یک و نیم میلیون در می آورد ما بیشتر از آنها می گیریم.

- اینکه برخی از دلالان حتی برای تغییر نتایج هم رایزنی می کنند حقیقت دارد؟

بله، واقعاً این اتفاقات می افتد. متاسفانه هر روز هم بیشتر می شود و در هفته های آخر لیگ برتر، دسته اول و دوم به اوج می رسد. من شنیدم هفته آخر بازی با نفت به مدیرانش زنگ می زنند و می گویند 200 میلیون می گیرند که در مقابل پاس همدان کاری کنند تا نفت برنده شود.

- تا حالا از شما نخواستند که از این کارها بکنید؟

نه، فقط یک بار در فصل گذشته خواستند که به یکی از مربیان آشنا زنگ بزنم و نتیجه بازی را به نفع تیمی در حال سقوط تغییر بدهم.

- بحثی هم درباره حضور بازیکنان خارجی زیر متوسط در فوتبال ایران وجود دارد که منبع خوبی برای دلالان است.

بازیکنان خارجی درجه پنجم سیاهپوست که در کشورشان کارگر و عمله هستند را به ایران می آورند و با زد و بند با برخی مدیران، انتقال را انجام می دهند و جای جوانان ایرانی را پر می کنند. اینها خیانتکار هستند. یکسری خانم ها و آقایان دست پنج بازیکن سیاهپوست را می گیرند و به این باشگاه و آن باشگاه می برند.بیایید فوتبال مان را پاک کنیم.

- شما در تمام گفت وگو دیگران را دلال خطاب کردید، مگر خودتان دلال نیستید؟

نمی دانم اسم من را چه می گذارید؟ دلال، منیجر یا واسطه، ولی به هر حال اگر کل دلالان را کنار هم بگذارید به اندازه نصف فعالیت های من کار نکرده اند. این همه سال گذشته و من صدها بازیکن معرفی کرده ام اما حتی یک بار هم فدراسیون نیامد مشکلات مان را بپرسد. من که هر طور شده امسال مجوز ایجنت خودم را می گیرم.

پی نوشت خبرگزاری پارس فوتبال: بعد از انتشار این مطلب بود که آقای «غ .گ.» در تماسی با ما خواهان اعلان نام کاملش شد و حتی به ما می گفت که حاضر است عکسش را هم برای انتشار در اختیار ما قرار دهد!

آقای «غلام گنجی» گویا زیادی < آنست> تشریف دارند...


شنبه 87 مرداد 5 , ساعت 8:13 صبح
تنها لژیونر حاضر در اردوى تیم ملى فوتبال ایران در اسپانیا کسى جز رسول خطیبى نبود، رسول در نیمه راه، اردوى تیم ملى را ترک کرد و به ابوظبى برگشت تا به تعهداتش در قبال مدیران باشگاه الظفره عمل کرده باشد.
• صحبت در مورد حضور به موقع تو در اردوى اسپانیا زیاد بود، آیا از ابتدا در اردو شرکت داشتى یا در اواسط راه به آنها اضافه شدى؟
- نه. من  از همان ابتدا همراه ملى پوشان در اردوى اسپانیا بودم.
• اردو چه طور بود؟
- اردوى بسیار خوبى بود که در آن همه چیز از قبل برنامه ریزى شده بود. ما در اسپانیا وقتى مشخص شد که دیدار تدارکاتى نخواهیم داشت، روزانه ? جلسه تمرین مى کردیم، تمریناتى که باعث شد تا بچه ها ضمن رسیدن به آمادگى مطلوب به لحاظ هماهنگى نیز شرایط خوبى را بدست بیاورند.
• موضوع مصدومیت زانوى محسن خلیلى چه بود؟ چگونه اتفاق افتاد؟
- محسن زانویش درد مى کرد،  اما با این حال در یکى از جلسات تمرین تیم ملى شرکت کرد که این اتفاق ناگوار برایش پیش آمد که باعث ناراحتى همه بچه ها شد. من برایش متاسف شدم و امیدوارم که محسن با انجام عمل جراحى بتواند هر چه زودتر به میادین فوتبال برگردد.
• چرا از نیمه راه، از اردوى تیم ملى جدا شدى؟
- پیش از اردو مسئولان تیم الظفره امارات، تنها با حضور من در اردوى اسپانیا موافقت کرده بودند که این موضوع را على دایى سرمربى تیم ملى ایران هم به خوبى مى دانست و به همین دلیل هم به من بعد از پایان اردوى اسپانیا اجازه داد که به ابوظبى و اردوى تیم الظفره برگردم.
• وضعیت تیم الظفره در حال حاضر چگونه است؟
- در حال حاضر مشغول انجام تمرینات هستیم و قرار است جمعه هفته آینده براى برگزارى یک اردوى ?? روزه به آلمان برویم. ما در آلمان ? بازى تدارکاتى را در مقابل تیم هاى آلمانى برگزار خواهیم کرد.
• در حال حاضر به جز تو، کدام بازیکن ایرانى دیگر هم در اردوى الظفره حضور دارد؟
- به جز من تنها مهدى رجب  زاده در اردوى تیم الظفره حاضر است.
• نظر اماراتى ها در خصوص همگروهى دوباره با تیم ملى ایران در رقابتهاى مقدماتى جام جهانى چیست؟
- اماراتى ها همیشه از ما ترسیده و مى ترسند. آنها پس از بازگشت من به ابوظبى مدام از وضعیت تیم ملى ایران سؤال مى کردند و در بین سؤالات آنها ترس کاملاً نمایان بود.

<   <<   31   32   33   34   35   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ